Nedotknutelné banky – pyramida finanční moci se začíná rozpadat
pondělí, 1. července 2019

27_ecb.jpg

Když jsem před časem psal, že největší Německá banka má až 70% tzv. „toxických úvěrů“ (jak nazývají sami bankéři vysoce rizikové nesplatitelné úvěry), byl jsem nazýván »proRuským« Putinem placeným hnusem.
Ejhle, a skutečnost Německo doběhla dřív, než bylo mnoho erudovaných proEU hujerů ochotno uznat.

Deutsche Bank propouští 20.000 lidí. Restrukturalizuje – což jak jistě víte je: omezení rozhazování, omezení investování, radikální snížení mezd, propouštění, optimalizování chodu společnosti - využívá se u podniků nacházejících se v krizi. Deutsche Bank se stala obětí naprosto katastrofálního managementu.

28. 06. 2019 byly provedeny „zátěžové testy“ na Americkém bankovním trhu. Americký Federální rezervní systém (Fed) neměl námitky proti kapitálovým plánům Deutsche Bank, všechny ostatní instituce propojené s touto bankou, které se musely testu zúčastnit, dostaly také zelenou. Je to prý pozitivním signálem pro Deutsche Bank, protože ve Frankfurtu to v minulosti nešlo vždy dobře. Tato banka totiž v posledních letech třikrát selhala při auditu se svými obchody v USA. 

Akcie této banky jsou aktuálně na hodnotě 6,78 Euro/akcii. 11. 5. 2007 měly stejné akcie hodnotu 112,22 Eura/akcii. Proinvestováno na záchranu této banky bylo od roku 2012 téměř 12 miliard Euro. Německý problém je nedostatek ziskovosti, řekl šéf finančního dohledu Evropské Centrální Banky Bafin Felix Hufeld. Prezident ECB Mario Draghi nedávno naznačil další uvolnění měnové politiky vzhledem k ponurým ekonomickým vyhlídkám. Podle pozorovatelů by měnové orgány mohly zpřísnit sankční sazbu, která je v současné době 0,4 procenta.
 

Ještě chvíli mi někdo může povídat pohádky o tom, jak skvěle to všechno v Německu funguje, ano v onom tahounu Evropské Unie.

odkaz na fakta je zde: 
https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-06-30/deutsche-bank-plans-to-cut-as-many-as-20-000-jobs-in-overhaul