Lidé se jim smějí? A nesmějí se jim náhodou oprávněně?
úterý, 26. září 2023

2050_sankce_-_bumerang2.jpg

Sankce proti Rusku.

Sankce prý oslabují schopnost Ruska financovat válku na Ukrajině. Díky sankcím se prý podařilo odříznout tři čtvrtiny ruských bank od mezinárodních trhů. Díky sankcím prý z Ruska odešla řada mezinárodních společností. Díky sankcím Rusové prý kradou pračky a ledničky, myčky na nádobí na okupovaných územích, aby měli čipy do raket. Díky jednotě Západu prý Rusko dopad sankcí masivně pociťuje a nedaří se mu plnit své válečné cíle.
Země EU zakázaly dovoz, nákup a transfer ropy a ropných produktů z Ruska. Také se dohodly, že zavedou cenový strop pro ruskou ropu přepravovanou po moři do třetích zemí a to ve výši 60 USD za barel. Díky tomu je Rusko prý tak postiženo, že nemá kam dodávat ani ropu, ani plyn. Hmmm...

Lidé se hořce smějí politiků a "odborníkům", kteří na Rusko uvalili sankce. Ale nesmějí se jim náhodou oprávněně?
Takže si to rozebereme na faktech.
Evropská unie spolu s USA uvalila na Rusko obchodní a ekonomické sankce, aby donutily tyto státy Rusko stáhnout se z Ukrajiny.
Je ne veřejným tajemstvím, ale potvrzeným faktem, že tyto sankce však mnohem víc poškozují země, které na Rusko sankce uvalily, než sankcionavané Rusko.

1) Víte o tom, že tyto sankce jsou nezákonné? Tyto sankce jsou nezákonné z hlediska mezinárodního práva. Pouze Rada bezpečnosti může schválit ekonomické sankce podle článku 41 Charty OSN.

2) Sankce nefungují. Pokud je jejich cílem změnit chování vlády cílové země nebo nepřímo ožebračit obyvatelstvo tak, aby se úspěšně vzbouřilo proti vládě, nelze doložit ničím, že by existovaly jakékoliv historické příklady, kdy by bylo dosaženo sankcemi některého z těchto dvou cílů.

3) Ekonomická válka, kterou Západ vyhlásil Rusku, přesvědčila menšinu Rusů, kteří ještě nebyli přesvědčeni o tom, že ruská vláda měla po celá ta léta pravdu, když varovala před hrozbou, kterou představuje zahraniční politika USA a západní země.

4) Mnoho Rusů se zpočátku stavělo proti invazi do bratrské země. Nicméně západní sankce, včetně konfiskace přibližně 300 miliard dolarů od Bank of Russia, ve skutečnosti posílily veřejnou podporu pro prezidenta Vladimira Putina.

5) Ruská ekonomika je navíc mnohem větší a diverzifikovanější než byla dříve a poslední ruské ekonomické zprávy skutečně naznačují, že opatření přijatá úřady, jako jsou kapitálové kontroly a omezení držení cizí měny, udržují stabilitu ekonomiky tváří v tvář sankcím. Rubl se vrátil na úroveň před invazí, průmyslová výroba rostla v březnu ročním tempem 4,5 %. To se rozhodně nedá říci o státech EU, které sankce na Rusko uvalily.

6) Ruské obyvatelstvo nepochybně ještě pocítí dopady těchto sankcí, zvláště když se vyprodají zásoby západního zboží. Ekonomické důsledky sankcí však budou do určité míry zmírněny zavedením plánu náhrady dovozu z Číny, Indie, států Asie a Jižní Ameriky. Oni nás zase až tolik vážně nepotřebují!

7) Jsou to západní státy, které se dobrovolně připravují o ruský dovoz a vývoz, přírodní zdroje a přístup na ruský trh. Západní politici tím, že brání svým podnikům a spotřebitelům těžit z těchto ekonomických výměn s jednou z největších ekonomik na světě a největším vývozcem přírodních zdrojů, odsuzují své vlastní obyvatelstvo k tomu, aby v dlouhodobém horizontu utrpělo zcela umělé snížení konkurenceschopnosti a znehodnocení úspor obyvatel.

8) Ekonomické potíže, které si Západ těmito sankcemi nyní způsobil, jsou umocněny dvěma roky inflační politiky spojené s pandemií. Nyní je nutné se připravit na hospodářskou recesi a sociální krizi v mnoha zemích. Sankce, které západní vůdci nezodpovědně uzákonili proti Rusku, poškodí lidi, kteří je zvolili. Ale jak už to tak bývá, názory lidí se neberou v úvahu, protože demokratický systém je iluze, pokud jde o zájmy lidí, kteří řídí politiky vedoucí státy.

9) Nicméně ekonomický dopad, bude znamenat také politický dopad. Politické důsledky těchto sankcí pocítí nejen Spojené státy a Evropa, ale i zbytek světa. V mnoha zemích povede nedostatek potravin k povstáním, částečně v souvislosti s těmito protiruskými sankcemi.
Je šokující vidět, co západní političtí vůdci znovu provedli světu. Rozpoutali totální ekonomickou válku proti Rusku s politickými a ekonomickými důsledky, které povedou ke zničení jak životů, tak bohatství po celém světě. Myslet si, že tomu všemu by se dalo předejít, kdyby jen západní hrozby a arogance byly nahrazeny diplomacií a realismem vůči Rusku v letech, měsících a dokonce týdnech, které vedly k této válce.

Ti, kdo podněcovali „převrat“ na Ukrajině, měli pečlivěji přemýšlet o důsledcích svých činů. Victoria Nuland prohlásila, že USA investovaly do změny pořádků na Ukrajině 5 miliard US dolarů, a že JE CHCE ZPÁTKY! Zde je odkaz, kde každý kdo umí anglicky, se tuto informaci dozví přímo z úst této paní: https://www.youtube.com/watch?v=rPVs5VuI8XI