Prohlášení
pátek, 17. března 2023

50_censored-stamp-2.png

"Přepisování knih není cenzura", říká literární publicistka a redaktorka A2larmu Eva Klíčová.

Zde na tomto místě vydávám prohlášení, které se týká přepisování mých knih (včetně mých článků), případně knih, které jsem jako editor dělal, a nebo knih, které jsem jako Začněte žít s.r.o. vydal.

Každému, kdo tímto způsobem neoprávněně zasáhne do mých autorských práv ROZMLÁTÍM DRŽKU!

Je mi jedno, jestli to bude »pro dobro věci«, nebo aby v tom někdo nevnímal nějaký divný kontext, aby se staly moje knihy genderově a politicky korektní, nebo "jen" proto, aby slabodušší a omezení rozuměli souvislostem a nebyli znevýhodnění.


Díky lidským právům utrženým ze řetězu a přemíře lidí, kteří si slova demokracie a liberalizmus vykládají po svém jsme tam, kde jsme.


Média jsou podmaněna těmi, kterým slouží. Na dodržování zákonů a práva se již lze spolehnout jen těžce. V kultuře a kulturnosti, jako bychom zařadili zpátečku. Vzdělání a vzdělanost je inkluzí a pozitivní diskriminací vedena pouze k hloupnutí lidí.


Prý nám chybí shoda na základních hodnotách. Lidé prý dávají přednost populismu, podrývají pilíře liberální demokracie, inklinují k nedemokratickým režimům nebo ukazují lhostejnost k ideálům humanity a ohrožují demokracii v samotném základu, protože ta prý stojí na principu názorové nehomogenity.


Já zde nehodlám květnatě hovořit a vznostně popisovat součané dění nebo budoucnost, kterou se nám někdo snaží vnutit. Naše moderní západní civilizovaná společnost zahyne na svoji „vyspělost“.


Já pouze ještě jednou připomenu:

Každému, kdo bude přepisovat moje knihy a tímto způsobem neoprávněně zasáhne do mých autorských práv ROZMLÁTÍM DRŽKU!


V Liberci 17.03.2023

Václav Řehák

via odkaz:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-5-59-prepisovani-knih-neni-cenzura-ale-vstricnost-ke-ctenarum-rika-kriticka-227871#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz