Nikdy jsme se prý neměli tak skvěle, jako se máme dnes.
pátek, 14. června 2019

24_family-2-800x445.jpg

Někteří ano, někteří se skutečně mají skvěle. Zvlášť ti, kteří pobírají dotace, granty, jsou sponzorování ze státního rozpočtu, případně žijí z výpalného vyraženého od udřených lidí.

V tomto směru je jedno, zda jde o pana premiéra Babiše a nebo jeho kritiky ze strany "umělců", politických odpůrců, nebo neziskového sektoru, který chce bez voleb určit, co ještě se smí a co je demokracie podle nich.

Na sociální jistoty se musí vydělat, ale nikoli pouze bezvýchodnou prací, ale i šikovným investováním.

Ovšem pokud si necháme majetek rozkrádat (nejprve od Hitlerovců, potom od Stalinistů, a dále od červů ouřadů a nakonec i od mezinárodních protidemokratických korporací), tak to můžeme pracovat jako křeček v bubínku, ale stejně se v sobotu dostaneme na cizí pekáč.

Se základními potravinami je ten problém, že jakmile se obyvatelstvo začne uchylovat k horším a horším (levnějším a pohodlnějším) alternativám, začnou jedinci vymírat dříve. Češi jsou světovou špičkou zejména v rakovině tlustého střeva.

Tady máte ty (v zahraničí neprodejné) párky a rohlíky: nekazíky a bílá mouka, jogurty s neomezenou trvanlivostí. Zelenina je tu drahá a nekvalitní - proti západu i východu.

"Dobře uchycení" tento problém často nevnímají, protože si domu za své kapesné dotáhnou cosi lepšího než ten, který si sice vydělá citelně méně, ale zato by rozhodně neměl umřít o deset let dříve.

Mrkev za třicet, cibule za čtyřicet, brambory za padesát, to je ta národní katastrofa, o které rozhorlení občánkové nediskutují. To se v České televizi neprezentuje 5x denně

Bodejť, když si tu 2 milióny voličů dá cigáro desetkrát denně. Těm je to u zadele, kdy a za jakých okolností chcípnou vlastní rukou oni a významná část jejich okolí. Státu to vyhovuje, nebudou totiž potřební, kterým je nutno platit důchody, zdravotní a sociální péči, a ještě navíc tito lidé přináší nemalé miliardy z daní za cigarety a alkohol.

Zvýšené ceny základních potravin: Vzpomínáte si vůbec, kolik stál rohlík před pěti lety a kolik před rokem? Všimli si toho už i ti tupější novináři. Například zde tento článek. https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/jidlo-je-drazsi-a-drazsi-cesi-se-pidi-po-slevach-40286515