11.11. Symbol vlčích máků - symbol válečných veteránů. Jenže...
čtvrtek, 11. listopadu 2021

38_blog_red_poppy-e1518860873961.jpg

Poprvé jsem tento symbol - vlčí mák - viděl ve Velké Británii a pořádně nevěděl, o co jde. Něco jsem si o tom nastudoval a pochopil. Když jsem viděl ten respekt a úctu obyčejných lidí k symbolu vlčího máku, tak mě z toho až mrazilo. Tam skutečně vzpomínali na válečné veterány.

Viděl jsem pochod válečných veteránů na ulici Strand v Londýně, kdy jeden jediný ještě žijící válečný veterán z 1. světové války kráčel ulicí a masy lidí mu tleskali a vzdávali holt. Za ním šli další váleční veteráni, ti mladší. Zde šlo o vzpomínku na válečné veterány, kteří dali to nejcennější co měli, aby my jsme mohli žít.

Zde a takovýmto způsobem má připomenutí si dnu 11. listopadu smysl. Tohoto dne v roce 1918 bylo ve vlakovém voze v Le Francport u severofrancouzského města Compiègne podepsáno příměří mezi Spojenci a Německem. Tím na západní frontě skončila 1. světová válka.

Jenže ne všude je tento symbol uznáván stejně.
Obávám se, že třeba paní Pekarová Adamová nosí vlčí mák jen proto, aby bylo vidět jak je "in" a netuší jak její osoba, to jak se chová a to co dělá, ale hlavně výsledky toho co dělá, degradují nošení vlčích máků jako symbolu pomoci přeživším a vzpomínku na ty, kteří za nás padli.

Zneužívání tohoto symbolu je na přes držku!

Jasně, její zastánci se budou ozývat a tvrdit, že: "ona má právo". Právě sem, do totální prdele jsme došli s lidskými právy utrženými ze řetězu. Protože kdejaký jouda, byť sebeblbější, má právo.
Ani bych nepípl, ani bych nešoupal v koutku nohama, kdyby paní Pekarová Adamová někdy ve svém životě mimo nošení tohoto symbolu se jakkoliv v minulosti zasadila o pomoc válečným veteránům, vzpomněla si na ty, kteří bojovali a umírali za svobodu svého národa, svého lidu, své rodiny.

Ne, naopak je to paní Pekarová Adamová a jí podobní, prosazují likvidaci toho, za co ti váleční veteráni umírali. Likvidace národních států, likvidace vlastenectví, likvidace svobody a úprk pod mocná křídla totálně prohnilé Evropské unie, kde i jen označit někoho za vlastence a ochránce národních hodnot se rovná označit ho za vyvrhela a kriminálníka!

Symbolika vlčího máku se od nepaměti váže k válečným veteránům. Vlčí mák je symbolem veteránů už od konce první světové války. Vlčí máky v té době pokrývaly hroby padlých na západní frontě.

V České republice si symbol vlčího máku doplněný trikolorou zaregistroval Nadační fond REGI Base I. Píší o sobě, že jsou nezávislá, nevládní, nezisková organizace, která díky této registraci zájemcům vystaví a přidělí „osvědčení o udělení povolení používat daný symbol“. Pokud budete totiž tento symbol užívat bez jejich papíru, děláte to protizákonně. Je doslova neskutečné, že u nás se na čemkoliv, byť morálně zvráceném, může "přiživit" kdejaký chytrák a hrabat prachy. Soukromý subjekt si přivlastnil právo rozhodovat o tom, kdo může a kdo nemůže symbolu vlčího máku užít. Celý tento bordel jen ukazuje na absurditu možnosti registrace mezinárodně uznávaného symbolu v České republice a mizérii toho v jakém státě žijeme.

Je mi z takových lidí doslova zle!